english flag  dutch flag  


Familj

Hemsö fästning är en upplevelse för alla åldrar.  Vår guidade tur pågår cirka 1 timme och 20 minuter med start de första 20-25 minuterna utomhus, för att sedan fortsätta nere i berget.

Bergets inre är inrett som vilken fastighet som helst, och temperaturen i berget ligger på ca 18 grader med torr, filtrerad luft.

Det går bra att genomföra turen genom berget med barnvagn - den enda sträcka som är svår att forcera med barn/sittvagn är de 110 trappstegen till pjäsen - men för detta finns bärstol att låna i entrébyggnaden (vill ni vara säkra på att det finns lediga bärstolar slå oss en signal dagen före) Toalett med skötbord finns både vid entrén och nere i berget och blöjor i olika storlekar finns också om det skulle knipa.

Vi har möjlighet att genomföra den guidade turen på sex olika språk samt på teckenspråk. Vid behov av teckenspråkskunnig guide ber vi er förboka detta.

I restaurangen finns både microvågsugn och barnporslin. Vi erbjuder en barnmeny men givetvis kan barn under 15 år äta från vår ordinarie buffé för 55 kr.

Utomhus finns en stor utställning fylld med fordon, inredda tältläger och massor av annat skoj att titta på. Barnen är tillåtna att röra och undersöka det vi har utställt men vi vill understryka att den yttre utställningen är obevakad, så se till att dom små inte klättrar för högt och trillar.

   
   

  

 

                                                                              

Sociala medier

Hemso fastning on facebook   Hemso fastning on Twiter