Hemsö fästning

Hej kära besökare !!

Välkommen till Hemsö fästning!!

Restaurangen är abonnerad från 1500 för bröllop på Lördag den  20 Juli. fram till dess har vi öppet som vanligt på Lördag, alltså 1100-1500.

Det krävs ingen förbokning av guide turer(är ni fler än 20 personer i ert sällskap, så hjälper det naturligtvis oss om ni hör av er innan ni kommer ut) eller för plats i restaurangen under våra ordinarie sommar tider, 8 Juni till 1 September Det är inget inträde till området eller restaurangen endast de guidade turerna har avgift.

Om ni har hund eller annat djur med er i bilen så prata gärna med oss. För om fungerar med er tex hunds personlighet, så passar vi gärna er vän medans ni besöker oss nere i berget. På området och i restaurangen så får ni gärna ta med er djur, men dock inte ner i anläggningen pga allergier.

Nu börjar det att dra ihop sig till sommar och semester och dags för att fylla dagarna med vila varvat med  spännande upplevelser.

Hur går det till att besöka oss?

Om vi börjar med när ni kommit fram till oss uppe på bergets topp, så parkerar ni er bil på vår parkering som ligger på den övre delen av vårt område utanför grindarna. Ingen förbokning krävs utan ni promenerar bara ner till vår entré ”grindstugan” som ligger precis innanför grindarna. Entrén öppnar kl 10.45 varje dag, där finns förutom era biljetter, läsk, glass, godis, t-shirts litteratur mm. När ni är framme vid entrén väljer ni vilken av turerna ni vill gå, vanligtvis så sammanfaller det så att en tur börjar ganska så omgående, då vi har en tur startandes varje halvtimme mellan 11-1600 under högsäsong (22/6-18/8) alltså elva turer om dagen. Toaletter och skötbord finns i nära anslutning. Vi har även sittvagnar/barnvagnar, rullatorer, rullstolar mm att låna ut om det skulle  behövas.

När ni köpt er biljett och kanske något att dricka mm så beger ni er upp till samlingsplatsen som ligger ca 60m från entrén. Vid samlingsplatsen inväntar ni er guide vid den större tavlan som visar en genomskärning av anläggningen.

När alla är väl på plats börjar äventyret, först utomhus vid en av kanonerna i ca tjugo minuter

, för att sedan fortsätta ner i anläggningen, temperaturen i berget är ca 17 grader, så det kan vara på sin plats att ta med en tröja eller jacka om det skulle upplevas som kyligt.

Eldledningen för torndubbelpjäserna

Under er tur i berget kommer ni att få uppleva hur soldaterna levde både i arbete men också hur deras fritid spenderades. Det är fritt att fotografera på hela området och så även nere i anläggningen. När ni sedan efter en timme i urberget kommer ut på andra sidan så ligger vår restaurang alldeles lägligt direkt utanför, med en fantastisk utsikt.

I restaurangen bjuder vi på under sommaren en daglig grillbuffe´ 1100-1800

Det krävs ingen förbokning av guide turer eller för plats i restaurangen under våra ordinarie sommar tider, 8 Juni till 1 September Det är inget inträde till området eller restaurangen endast de guidade turerna har avgift.

  • Priser i sommar
  • Vuxna 16 år och upp,  110 kr per person
  • ungdommar 11 år- 15 år,  60 kr per person
  • 0-10 år, gratis

 Hemsö fästning drivs som helhet sedan 10 år av Christer och Kikki Sefbom, med guidade turer på Tunga batteriet storråberget, samt vid förbokning det lätta batteriet på Havstoudd, Mätstationen på  Kläffsön och restaurang 15,2, som är belägen på storråberget i anslutning med de guidade turerna.


Kontakt information
0703702360
0705441320
destinationhemso@gmail.com